skip to Main Content

Logistieke BI

Business Intelligence
Data driven logistics kan een enorme boost geven aan de efficiency en effectiviteit van uw e-commerce en e-logistics. Digitalisering van de verkoop en de daarmee samenhangende logistiek leidt tot steeds meer informatie. U wilt grip krijgen op deze processen en het verbeteren ervan. ‘Kennis is macht’ gaat steeds meer op in uw vakgebied. Investeren in het vergaren, analyseren en interpreteren van data (business intelligence) is inmiddels een harde vereiste voor een succesvolle digitale verkoop en logistieke strategie. De potentie van het vergaren van data en het interpreteren ervan tot bruikbare managementinformatie, analytics, is enorm.

Wat is big data eigenlijk?
Big data is ongestructureerde data die zowel binnen als buiten de organisatie wordt gegenereerd. Big data voldoet aan drie V’s: volume (de hoeveelheid data), velocity (snelheid van data) en variety (diversiteit in soorten en herkomst).

Met Bi kunt u bijvoorbeeld;
…beoordelen of uw fabrieken en DC’s nog op een logische plaats staan;
…uitrekenen wat één orderpicking in het magazijn kost en wat de doorlooptijden zijn;
…beter mensen in plannen;
…uw nee verkoop verlagen en tegelijkertijd uw grote voorraden verkleinen;
…aan de hand van social media trends trends herkennen om uw productie nauwkeuriger aan te sturen;
….logistieke voorspellingen doen of deze ontvangen binnen de hele logistieke keten;
…de inkoop nauwkeuriger aansturen met verkoop aantallen;
…achterhalen hoeveel tijd het kost om artikelen in al uw systemen te beheren.

Er zijn verschillende BI-applicaties op de markt beschikbaar. De juiste keuze kan alleen via een gedegen pakketselectie-traject gemaakt worden. Wenst u data blending, data mining, predictive modelling, volledig voldoen aan wet en regelgeving (GDPR)? Bespreek het met ons en wij helpen u verder. Dat kunt u aan grensloos overlaten.

Back To Top