skip to Main Content

Warehouse Technology

Robotisering
Robotisering is het proces waarmee werk wat eerst door mensen werd verricht wordt overgenomen door machines of dit nu industriële lasrobots zijn of computers. In feite worden repeterende processen door software robots overgenomen (RPA)

RPA
Met Robotic Process Automation worden frontoffice en backoffice bedrijfsprocessen geautomatiseerd. Vinden er in jouw bedrijf bijvoorbeeld repeterende processen plaats, waarvan de doorlooptijd korter kan? Dan biedt RPA uitkomst.

Bij RPA zijn aanpassingen van ICT systemen niet nodig. In plaats daarvan worden er snel en eenvoudig software robots geïnstalleerd die op je huidige systemen werken. Deze software robots kunnen digitale processen volledig overnemen, of je medewerkers een groot deel van het werk uit handen nemen.

Robotic Process Automation was al populair bij grote bedrijven, maar ook het MKB erkent de vele voordelen van RPA. RPA biedt betaalbare en snel te realiseren oplossingen voor het verbeteren van de procesefficiëntie voor vrijwel iedere organisatie.

Robotic Process Automation kent vele voordelen:

  • Software robots werken onafgebroken door
  • Software robots maken geen fouten
  • De kosten van virtuele medewerkers zijn laag
  • Medewerkers hebben meer tijd voor waarde-toevoegende taken
  • RPA geeft snel resultaat en heeft een korte terugverdientijd
  • Er zijn geen aanpassingen nodig aan huidige systemen

Auto ID
Automatic Identification is een onmisbaar onderdeel van het werken in warehouses. Zonder auto ID geen logistiek. Naast de benodigde software kan grensloos ook de hardware leveren, barcode scanners, handheld scanners, mobiele dataterminals, camera’s etc.

Narrowcasting
Narrowcasting is het verspreiden van informatie via beeldschermen op locatie. Dit kan per locatie of naar meerdere geregisseerd vanuit één centraal punt. Narrowcasting is zeer geschikt om op logistieke centra de communicatie met de medewerkers te verspreiden en te verbeteren. Alle logistieke informatie kan op de schermen getoond worden en met interactieve systemen kunnen de medewerkers feedback geven. Grensloos kan narrowcasting volledig voor u verzorgen van software tot en met beeldschermen en installatie en beheer/onderhoud.

Tijdregistratie
Geautomatiseerde tijdregistratie maakt het berekenen van o.a. gewerkte uren eenvoudig. Zo heeft grensloos bijvoorbeeld een app ontwikkeld voor het registreren van personen en gewerkte tijd op de bouwplaats, logistieke en productie locaties. Met een eenvoudige presentiepas is meteen duidelijk wie aanwezig en afwezig is en hoeveel uren er gewerkt zijn. Het kost u ontzettend veel tijd en moeite om bij te houden wie uw werklocaties betreden. Niet alleen van uw eigen medewerkers, doch denk ook aan alle uitzendkrachten en medewerkers van onderaannemers. Zo ontstond een online toegangsregistratiesysteem, dat door grensloos is ontwikkeld en standaard uitvoert waartoe de wet u eigenlijk verplicht: het registreren van iedereen die actief is op uw werklocatie(s) door middel van een ID-pas.

Een andere toepassing van (NFC) tijdregistratie is job registratie. Zowel voor ordergestuurde- als projectmatige productie van toepassing <starttijd aanvang job> -/- <eindtijd job gereed> = productiecapaciteit besteed.

Back To Top