skip to Main Content

Uw primaire wensen met betrekking tot logistieke informatiestromen en de verwerking daarvan zijn leidend. Wat ons betreft dienen Pluriform informatiesystemen aan te sluiten op de werkwijze van uw organisatie en uw klanten. Met Pluriform kunt u snel anticiperen op de gewijzigde werkelijkheid en de wensen van uw klanten.

Logistieke planning
De goederen die binnenkomen dienen zorgvuldig gecontroleerd en geregistreerd te worden in Pluriform, omdat we weten wat de negatieve effecten zijn van een foutieve ontvangstcontrole. Tegelijkertijd is uw ontvangstcontrole-afdeling gefocust op een snelle verwerking. Hiervoor is een goede logistieke planning gewenst vanuit Pluriform, zodat permanent duidelijk is welke partijen (voor welke klanten) wanneer worden ontvangen.

Goederen ontvangst
Vanuit de inslag locatie controleert u de ontvangen goederen, die via een inslag advies overzicht, op locatie gezet en ingeboekt worden. Via monitoring kunt u het warehouse constant bewaken. Nadat het ontvangstproces is afgerond kunt u de originele pakbon inscannen en registreren bij de ontvangst en automatisch per e-mail verzenden naar uw klanten. Controle op beschadigingen: van iedere partij die ontvangen wordt kunt u foto’s maken en deze toevoegen aan de pakbon of via een klanten web portaal beschikbaar stellen.

Automatische uitlevering van backorders
Na iedere goederenontvangst kijkt het Pluriform Warehouse Management Systeem of er nog orders openstaan (backorders) met dit artikel. Zijn er nog backorders waarin dit artikel voorkomt dan worden deze automatisch geactiveerd voor uitlevering.

Opslag WMS
Pluriform WMS kent meerdere magazijnen, op verschillende locaties en landen, met diverse typen magazijn (opslag) palletlocaties:

 • Bulk locaties
 • Douane locaties (Douane depot beheer)
 • Klant locaties (flexibele opslagcapaciteit)
 • Pick locaties
 • Inslaglocaties
 • Uitslaglocaties

Voorraadbeheer
Een nauwkeurig beheer van uw voorraad is voor u essentieel. Een 100% betrouwbare voorraad kunt u realiseren door alle stappen in het logistieke proces nauwkeurig te registreren:

 • tijdens ontvangst van de goederen, op basis van loslijsten voor containers of pakbonnen die ingescand kunnen worden, worden unieke barcodes per transport verpakking gegenereerd. (genereren of inlezen)
 • gewichtsbepaling per verpakking (koppeling weegapparatuur)
 • afmeting emballage toevoegen (indien nog niet bekend)
 • uitval, breuk of beschadigingen (foto’s toevoegen bij ontvangst)
 • inslag (advies) verwerking inslag voorraad verplaatsingen. 

Unieke barcode definitie toepassingen
De voorraadmutaties en verplaatsingen kunt u registreren in het Warehouse Management Systeem (WMS). Bij het registreren van de verwerking van de goederen (bij ontvangst, opslag, orderpicking, etc) is het scannen van uw product aan de hand van een unieke barcode essentieel. Alle verpakkingen in opslag, dienen dan ook van een unieke barcode te zijn voorzien. De voorraadinformatie bij Pluriform WMS is altijd realtime beschikbaar.

E-commerce webportalen
Vanuit Pluriform zijn er standaard e-commerce web portalen beschikbaar, waarvoor geen koppeling meer nodig is, integraal toepasbaar vanuit uw WMS. Standaard meertalige webshops voor B-to-B en B-to-C, specifieke (retail) Customer-, Sales-, en Suppliers web portals. 

Pluriform web connectie Restkoppelingen custom made voor:

 • webshops of verwerking van externe orders van uw klanten
 • synchroniseren van artikelinformatie
 • synchroniseren van actuele voorraadinformatie
 • communicatie over afhandeling van orders
 • vervoerders voor de verzendinformatie en Track & Trace.

Uw klanten kunnen gebruik maken van uw eigen Customer Services web portal, waarin uw klanten realtime uw dienstverlening kunnen volgen: goederenontvangst, voorraadinformatie, orderverwerking, verzending, retouren, etc.

Orderverwerking EDI
Voor een optimale verwerking van de orders van uw klanten, is een realtime koppeling gewenst. Daardoor hoeven er niet op een omslachtige wijze bestanden over en weer te worden gestuurd.

Aanvulling Pick locaties
Om snel orders te kunnen picken kent Pluriform een voorraadverplaatsingstaak om voor het order picken, op basis van uit te leveren orders, eerst de pick-locaties aan te vullen vanuit bulk locaties.

Order-pick opdrachten & controle tijdregistratie
Pluriform WMS genereert op basis van te verzenden orders, order-pick opdrachten. Indien gewenst via custom made web applicaties op tablets of pols-barcodelezers. Nadat de orders zijn gepickt en gecontroleerd, worden de order-pick opdrachten gefiatteerd in Pluriform.

Inpakken & weegschaal koppelingen
Tijdens het inpakken, indien van toepassing, kan de juistheid van het orderpicken nogmaals gecontroleerd worden, voordat de goederen worden ingepakt. Hier kunnen nogmaals alle barcodes gecheckt worden en vindt er een weging plaats per order of verpakking. Het gemeten gewicht kan rechtstreeks gekoppeld worden aan de data base van Pluriform.

Verzenden
Per definitie kunnen we met alle vervoerders gestandaardiseerde IT-koppelingen maken waardoor voormelding, Track & Trace codes, printen van labels probleemloos kan verlopen. Vanuit Pluriform kunt u ook de klant een notificatiemail of sms sturen, waardoor de klant op de hoogte is dat het pakket verzonden is. U beschikt altijd realtime over alle informatie. Als klant van Pluriform WMS beschikt u over een eigen portal waarin u op ieder moment van de dag realtime inzicht heeft in:

Voorraadbeheer en voorraadmutaties

 • Inbound informatie (alle documenten in gescand als pdf)
 • Outbound informatie (pakbon in gescand als pdf)
 • Track & Trace codes
 • Minimum stock alerts
 • Bestelhistorie
 • Retourenstatus en overige retourinformatie
 • Track & Trace koppelingen met vervoerders 

Retour-logistiek RMA
Een belangrijke schakel in het fulfilment traject. De tevredenheid van een consument over een webshop wordt mede bepaald door de wijze waarop retouren worden afgehandeld. Hiervoor kunnen we vanuit Pluriform WMS, passende RMA toepassingen nader implementeren. Bij retourenverwerking zijn er een aantal extra mogelijkheden u kunt van iedere retourzending een foto maken en deze opslaan bij de RMA de klant vanuit Pluriform een e-mail sturen welke retouren zijn ontvangen.

Customer service VoIP Swyx koppeling
Pluriform customer-service VoIP kan een centrale rol spelen binnen uw organisatie. Professionele verwerking vanuit uw call-center ondersteund met de Pluriform VoIP koppeling herkennen telefoonnummers, op basis waarvan processen gestuurd kunnen worden. Maak een afspraak met grensloos voor een demonstratie.

Pluriform e-logistics software importeurs met externe productie modules

PIM Artikelen optimale registratie productvariaties
Standaard staat de optimale registratie van artikeldefinities centraal binnen Pluriform Logistics branchesoftware. De complexiteit van kleuren en matenvariaties, onderdelen, samples, modellen, assortimenten en registraties van verpakkingen zijn met dit systeem in een korte tijd te realiseren en komen overal terug binnen de verkoop-, inkoop-, logistiek- en administratieprocessen! Op basis van een geregistreerd product kunt u met voor gedefinieerde prijzen en kortingen werken, grootboekinstellingen afleiden en bestellingen op voorraad registreren en leveren uit voorraad.

Variatie invoertabel
Doordat de maten en kleuren in een tabel gepresenteerd worden kunt u snel offertes, orders, inkoopbestellingen en de orders op de webshop registreren.

E-commerce toepassingen
Monitoring van de resultaten van uw retailers- en vertegenwoordigers is noodzakelijk voor een juiste en efficiënte aansturing van uw verkoopteam. Ook van belang is welke leverancier de beste performance heeft. Met deze module heeft u de mogelijkheid om zelf uw eigen bedrijfsspecifieke informatie samen te stellen.

Internationaal inkopen met een Suppliers Services web portal
Alle documenten met betrekking tot invoer en transport van goederen uit welk deel van de wereld dan ook, worden door Pluriform Logistics software zonder problemen aangemaakt. De transporten van uw goederen kunnen optimaal worden gevolgd. Per order wordt geregistreerd met welke container en op welke boot, vrachtwagen of trein deze waar en wanneer wordt geleverd.

Logistiek en voorraadbeheer
Voorraden worden op basis van ingevoerde orders gereserveerd. De levertermijnen worden geregistreerd op orderregelniveau. Uw voorraadniveau is op ieder moment realtime te bepalen. De Track & Trace module informeert u feilloos over de whereabouts van uw producten. U hebt de beschikking over een container loading plan. Zodoende hebt u de mogelijkheid om uw logistieke capaciteit optimaal te beheren

WMS Magazijnlocaties en palletregistratie en douane depot
Deze module biedt het ultieme voor een logistiek manager. Vanuit de transporten en de logistieke planning, kan men standaard container loslijsten afdrukken voor de controle van de bestellingen en ontvangsten. Op een inslag locatie worden de containers gelost en kunt u naar keuze de partijen op pallets registreren. Via een taak genereert Pluriform Logistics software een inslag met de vrije bulk magazijnlocaties. Vanuit te leveren orders kent deze module een taak om eerst pick-locaties aan te laten vullen vanuit de bulklocaties op basis van te leveren orders. 

Back To Top