skip to Main Content

 

Het is een van de meest uitdagende beslissingen voor een bedrijf om te kiezen voor een ERP of een andere wijze van het automatiseren van het totale e-business proces. Deze noodzaak ontstaat in 9 van de 10 gevallen als bedrijven inzien dat hun huidige systeem verouderd raakt. Doet men daar niets aan dan gaat men achterlopen op de concurrentie en is het onmogelijk om het personeel efficient te laten werken en klantwensen in te vullen.

Een goede graadmeter of u gaat achterlopen is het ontstaan van informatie eilanden. Verschillende van uw afdelingen gebruiken third party applicaties en vullen hun eigen Access/Excel databases. Deze integreren niet met elkaar en het wordt steeds moeilijker om de meest simpele vragen te beantwoorden.

Uw systeem keuze is dus een cruciale keuze in het voortbestaan van uw productiebedrijf en uw e-business (of beiden, als u de stap van productie naar directe sales via het internet hebt gemaakt).

Wat voor waarde brengt een nieuw geautomatiseerd systeem?

Ultra Consultants noemt in haar whitepaper: “Planning for ERP” de volgende aspecten:

  • Productiviteit neemt toe.
  • Zo ook het behoud van personeel omdat hun tevredenheid met het werk groeit.
  • Small Data is op orde, uw toegang tot informatie en daarmee uw mogelijkheden tot verbeteren gaat vooruit.
  • Supply chain verbetering: snelheid in uw keten neemt toe, kosten worden verlaagd.
  • Uw engineering competenties worden beter benut.
  • Uw kwaliteits management wordt robuuster.
  • Er ontstaan meer mogelijkheden om uw e-commerce uit te breiden.

 

ERP of Best of Breed?

Voor beide oplossingen is een lans te breken. Beiden hebben voor en nadelen.

Belangrijk voordeel van een ERP is dat relatief eenvoudig realtime inzicht verkregen kan worden door de organisatie heen. Belangrijk nadeel van ERP is dat het minder geschikt is voor herontwerp van bedrijfsprocessen.

Belangrijk voordeel van Best of Breed is dat er een goede afstemming ontstaat tussen de functionaliteiten en de specifieke bedrijfsprocessen van de organisatie. Een nadeel is dat de integratie van data lastiger is, hier komt middleware bij kijken.

 

Wat te doen?

Kies een systeem dat zowel de voordelen van ERP als de voordelen van Best of Breed combineert. Grensloos gebruikt hiervoor haar platform Pluriform. Grensloos Pluriform kenmerkt zich door haar flexibele technologie zodat het herontwerpen van bedrijfsprocessen snel en soepel kan verlopen. Een tweede kenmerk is dat Grensloos Pluriform zich makkelijk aanpast aan specifieke bedrijfsprocessen en om kan gaan met variaties. Met behulp van Pluriform Studio bepalen de eisen van de organisatie de functionaliteit en niet andersom.

Future proof. Uw systeem moet na minimaal 15 jaar nog steeds optimaal functioneren. Dus moet uw leverancier met regelmatige updates komen. Grensloos Pluriform doet dit. Bovendien accepteert Grensloos niet dat u met verouderde releases blijft werken. Dit voorkomt dat u in de problemen raakt.

Time-to-market technologie. Een belangrijk aspect dat u mee moet nemen bij uw investeringsbeslissing. De tijd tussen een idee (een e-idee waarbij een software aanpassing nodig is) en de implementatie ervan moet zo kort mogelijk zijn. Daarom moet de technologie als het ware veranderingssnelheid ingebakken hebben. Grensloos Pluriform beschikt hier over. Wilt u eens verder praten over de mogelijkheden? Voor direct contact kunt u ons bellen op 013 71 13 308 of mailen naar info@grensloos.nl

Back To Top