skip to Main Content

Wij kunnen simpelweg niet zonder Grensloos Pluriform e-logistics & e-commerce software op maat

Directeur Marco Roodbol & controller Robert van Belle
“Pluriform Logistics biedt ons de mogelijkheid eenvoudiger en sneller te werken”

Guliker & Roodbol staat voor kwaliteit in eieren

Met ruim honderd jaar ervaring heeft het bedrijf uit Zoeterwoude een solide naam opgebouwd in de eierhandel. Biologische eieren, vrije uitloopeieren en scharreleieren in diverse hoeveelheden en verpakkingen. Om het sorteren, verpakken en transporteren in goede banen te leiden, maakt Guliker & Roodbol sinds 1996 dankbaar gebruik van Pluriform. “In het afgelopen jaar hebben wij 431 miljoen eieren verkocht, ruwweg wekelijks tussen de 8 en 10 miljoen eieren. Wij kunnen simpelweg niet zonder Pluriform Software!”

“Wij richten ons met name op de Nederlandse retail. Ons bedrijf beschikt over twee sorteermachines met allebei een capaciteit van 120.000 eieren per uur’, vertellen directeur Marco Roodbol en financial controller Robert van Belle. “Wij werken sinds 1998 met Pluriform Software. We gebruikten voornamelijk de boekhoudmodule, maar daar zijn in de loop der jaren vervolg implementaties aan toegevoegd. Er is een heel traject geweest voor wat betreft de inkoop en registratie van eieren, het weegsysteem en het daaraan gekoppelde afrekensysteem van de eieren. Allemaal netjes en goed verzorgd door Grensloos. Eieren worden nu door ons eenvoudig gewogen bij binnenkomst en daar wordt binnen Pluriform automatisch een weegbon van gecreëerd. Alles wat belangrijk is, wordt daarop gedocumenteerd. Denk aan het aantal eieren per pallet, het nettogewicht en de tenminste-houdbaar-tot (tht) datum.”

Barcode koppeling
“Pluriform biedt voor ons de mogelijkheid eenvoudiger en sneller te werken. Op dit moment starten we samen met onze partner Grensloos een nieuw traject waarmee we met barcodes gaan werken. Onze chauffeurs gaan bij onze pluimveehouders de op te halen eieren meteen registreren. Alle data wordt daarmee meteen zichtbaar alvorens ze weer bij de pluimveehouder wegrijden. Wanneer de eieren bij ons binnenkomen, wordt dit document aangevuld met gegevens van het precieze gewicht en kan de lading meteen door naar de sorteermachines. Hier worden de barcodes van de diverse pallets ingelezen en ‘weet’ de machine welke partij verwerkt wordt. Op onze beurt voegen wij dan nog een extra barcode toe voor de mogelijkheid van Track & Trace. Zodoende is de herkomst van de eieren traceerbaar.” Voor Guliker & Roodbol zijn kwaliteitsbewaking en traceerbaarheid voortdurende aandachtspunten in haar bedrijfsvoering. “Zodat onze eieren ook in het schap van de supermarkt nog steeds doorlopend vers en in optimale conditie zijn. Wij vinden dat alleen het beste goed genoeg is.”

Flexibel en betrouwbaar
De nieuwe toepassing betekent voor de heren dat de papieren rompslomp die om het ‘oude’ proces heen hing, gaat verdwijnen, of tenminste zo goed als. Men is in Zoeterwoude meer dan tevreden over Grensloos Pluriform. “Onze applicatie Pluriform ervaren wij als bijzonder prettig. Ik heb persoonlijk met meerdere systemen gewerkt in het verleden zoals Exact, AS400 en SAP. Pluriform is bijzonder flexibel; je kan eenvoudig door alle lagen heen prikken totdat je bent waar je wilt zijn. Grensloos kan op haar beurt zaken inrichten en bouwen naar eigen wensen binnen deze automatiseringssoftware. Die ervaring had ik met de andere genoemde systemen toen nog niet. Je kan wat dat betreft alles wat je nodig hebt vinden. Misschien evenzo belangrijk, alles wat je niet nodig hebt, zie je ook niet. De samenwerking met Grensloos vinden wij bijzonder prettig, er wordt altijd en adequaat gereageerd op onze hulpvragen en dat is wel zo prettig. We verpakken namelijk niet voor niets zo’n 8 tot 10 miljoen eieren per week”, besluiten de heren glimlachend.

Back To Top