skip to Main Content

Ik werk al met Pluriform vanaf het moment dat ik bij K. en W.A. van Rooijen kwam werken en dat is nu al meer dan vijfentwintig jaar, glimlacht Manon.

K. en W.A. van Rooijen uit Oud-Beijerland is gespecialiseerd in de engineering en vervaardiging van onder meer drukvaten, tanks, leidingwerk, staalconstructies en skid mounted units voor de petrochemie en procesindustrie. Opgericht in 1980 en vrijwel vanaf het prille begin doordrongen van het nut van een goedwerkend automatiseringssysteem. ‘Wij bieden als bedrijf kwaliteit en flexibiliteit tegen een marktconforme prijs en daarbij is Pluriform een onmisbare schakel!’, verteld Manon van Muilwijk.

Projectmatige productie Pluriform e-logistics & e-commerce ERP blijft eeuwig jong!

“Praktisch alles wat wij vervaardigen is maatwerk”, vervolgt mevrouw Muilwijk. “Onze activiteiten zijn voornamelijk geconcentreerd op equipment variërend van kleine tot middelgrote vaten, staalconstructies en packages units met een gewicht tot 50 ton en een lengte tot 20 meter.” Mevrouw Muilwijk werkt al jaren met Pluriform en dit naar volle tevredenheid. “Ik werk al met Pluriform vanaf het moment dat ik bij K. en W.A. van Rooijen kwam werken en dat is nu al meer dan vijfentwintig jaar”, glimlacht Manon.

Weg met die papierhandel
Zo’n beetje alles wordt bij K. en W.A. van Rooijen binnen de Pluriform-omgeving geregeld. Het gehele projectproces; van aanvragen en bestellingen tot en met de klantencontacten. “Vanaf de aanvraag via de e-mail tot en met de order die hier de deur uitgaat, het staat echt allemaal in Pluriform”, aldus Manon Muilwijk.
“Voor ons is Pluriform een ideaal automatiseringssysteem”. Wij vullen alles structureel in Pluriform, houden het bij en passen het aan. Je hebt geen papierhandel meer en het zoeken naar de nodige informatie gaat een stuk eenvoudiger. Of je dit nu rechtsom, linksom of achterstevoren doet, je komt altijd wel terecht bij hetgeen je wilt hebben.’ Ook beheert K. en W.A. van Rooijen B.V. de loonadministratie in Pluriform.

Vanaf het eerste uur
“Eigenlijk zijn we met Travers, de voorganger van Pluriform, onze automatisering begonnen”, vervolgt Manon Muilwijk. Daar was de boekhouding in die tijd mee gevuld, ons complete debiteuren- en crediteurenbestand stond in Travers. Toen ik in dienst kwam, had ik als taak fabricagerapporten maken. Je moet je voorstellen dat van ieder stukje productiemetaal een certificaat meegeleverd werd. Alle certificaten handmatig registreren werd al snel te omvangrijk en ingewikkeld. De gewenste oplossing was een automatiseringssysteem, waarbij wij met één druk op de knop alle gewenste informatie boven water kregen. Op deze manier konden wij met de gegevens van de certificaten automatisch papieren opmaken voor bijvoorbeeld leidinglijsten. Dat gaat vervolgens naar de klant die het op zijn beurt nakijkt en archiveert” zegt Manon.

Van groot belang
Manon Muilwijk geeft aan dat het van essentieel belang is om de juiste informatie- en registratieverstrekking met betrekking tot CRM, Projecten, Verkoop, Inkoop,
Personeel, Financiën, Loonadministratie te hebben.

Klant specifieke Fabricagerapporten

  • Certificaten
  • Leidinglijsten
  • Plaatmateriaal

Om projectgegevens en vergelijkbare referenties tot hun geleverde producten te hebben. “Ligt ieder stukje (plaat) materiaal dat bij ons vandaan komt en in de fabriek van onze
klanten te vinden is, vast in ons Pluriform systeem. Mocht er ooit iets mee gebeuren, dan kunnen we altijd nakijken welk stukje materiaal het is geweest dat bijvoorbeeld bij een bepaalde koppeling is gebruikt.” De projectmatige productie-oplossing is gedeeltelijk op maat gemaakt door grensloos.

“Na een goede inventarisatie” heeft grensloos gezorgd dat het daadwerkelijk werkt binnen Pluriform. De samenwerking ervaar ik als bijzonder prettig, zij zorgen voor de juiste oplossing. En zoals al eerder gezegd, wij willen onze klanten kwaliteit en flexibiliteit bieden tegen een marktconforme prijs en daarbij is Pluriform voor ons een onmisbare schakel!’

Na het project Van Rooijen heeft grensloos AKF-Goes nu Schelde Exotech te Vlissingen en de complete VE-groep te Rotterdam, met een vergelijkbare Pluriform oplossing compleet geautomatiseerd.

Back To Top