skip to Main Content

Interview met K. en W.A. van Rooijen te Oud-Beijerland

K. EN W.A. V. ROOIJEN B.V. is gespecialiseerd in de engineering en vervaardiging van onder meer drukvaten, tanks, leidingwerk, staalconstructies en skid mounted units voor de petrochemie en procesindustrie. Opgericht in 1980 en vrijwel vanaf het prille begin doordrongen van het nut van een goedwerkend automatiseringssysteem. Wij bieden als bedrijf kwaliteit en flexibiliteit tegen een marktconforme prijs en daarbij is Pluriform een onmisbare schakel!

Pluriform Certified Production ERP software blijft eeuwig jong!

Praktisch alles wat wij vervaardigen is maatwerk. Onze activiteiten zijn voornamelijk geconcentreerd op equipment variërend van kleine tot middelgrote vaten, staalconstructies en packages units met een gewicht tot 50 ton en een lengte tot 20 meter. We werken al met Pluriform vanaf het moment dat ik bij K. en W.A. van Rooijen kwam werken en dat is nu al meer dan vijfentwintig jaar.

Weg met die papierhandel?

Zo’n beetje alles wordt bij K. en W.A. van Rooijen binnen de Pluriform-omgeving geregeld. Het gehele projectproces; van aanvragen en bestellingen tot en met de klantencontacten. Vanaf de aanvraag via de e-mail tot en met de order die hier de deur uitgaat, het staat echt allemaal in Pluriform. Voor ons is Pluriform een ideaal automatiseringssysteem. Wij vullen alles structureel in Pluriform, houden het bij en passen het aan. Je hebt geen papierhandel meer en het zoeken naar de nodige informatie gaat een stuk eenvoudiger. Of je dit nu rechtsom, linksom of achterstevoren doet, je komt altijd wel terecht bij hetgeen je wilt hebben. Ook beheert de controller van K. en W.A. van Rooijen B.V. de HRM en loonadministratie in Pluriform.

Vanaf het eerste uur

Eigenlijk zijn we met Travers, de voorganger van Pluriform, onze automatisering begonnen. Daar was de boekhouding in die tijd mee gevuld, ons complete debiteuren- en crediteurenbestand stond in Travers. Met Pluriform kunnen we eenvoudig de complete fabricagerapporten maken. Je moet je voorstellen dat van ieder stukje productiemetaal een certificaat meegeleverd wordt. Alle certificaten handmatig registreren werd al snel te omvangrijk en ingewikkeld. De gewenste oplossing was een automatiseringssysteem, waarbij wij met één druk op de knop alle gewenste informatie boven water kregen. Op deze manier konden we met de gegevens van de certificaten automatisch papieren opmaken voor bijvoorbeeld leidinglijsten. Dat gaat vervolgens naar de klant die het op zijn beurt nakijkt en archiveert.

Van groot belang
Het is van essentieel belang is om de juiste informatie- en registratieverstrekking met betrekking tot CRM, Projecten, Verkoop, Inkoop, Personeel, Financiën, Loonadministratie vanuit een centraal Pluriform informatiesysteem te verwerken.

Klant specifieke Fabricagerapporten

  • Certificaten
  • Leidinglijsten
  • Plaatmateriaal

Om projectgegevens en vergelijkbare referenties tot hun geleverde producten te hebben. Ligt ieder stukje (plaat) materiaal dat bij ons vandaan komt en in de fabriek van onze klanten te vinden is, vast in ons Pluriform systeem. Mocht er ooit iets mee gebeuren, dan kunnen we altijd nakijken welk stukje materiaal het is geweest dat bijvoorbeeld bij een bepaalde koppeling is gebruikt.

Na een goede inventarisatie heeft Grensloos gezorgd, dat het daadwerkelijk werkt binnen Pluriform. De samenwerking ervaar we als bijzonder prettig, zij zorgen voor de juiste oplossing. En zoals al eerder gezegd, wij willen onze klanten kwaliteit en flexibiliteit bieden tegen een marktconforme prijs en daarbij is Pluriform voor ons een onmisbare schakel!

Na het project Van Rooijen heeft Grensloos AKF-Goes nu Schelde Exotech te Vlissingen  en  de complete VE-groep te Rotterdam bedrijfsbreed geautomatiseerd. Recent anno 2020 is Verolme Special Equipment te Moerdijk ook gaan werken, met Pluriform Certified Production software in samenwerking met Exotech. In januari 2021 starten we, in opdracht van Logan Industries Texas (USA), met een nieuwe implementatie van Pluriform Certified Production software voor een nieuwe productielocatie te Estland(eu).

Back To Top